Hopp til hovedinnhold
Inspirerende mennesker

Karoline styrer roboter i havet med undervannsteknologi

Egentlig var hun lei av matte på videregående, men valgte å jobbe videre med tall og formler. Det er hun glad for i dag.

Nå har Karoline nemlig en variert og meningsfylt jobb hvor hun ofte jobber offshore med å reparere installasjoner og utforske havområder med roboter.

Som prosjektingeniør i Subsea7 bruker hun realfagskunnskap til å reparere installasjoner på havbunnen og undersøke områder i havet med roboter.

– Vi trenger folk som kan realfag for å klare å finne ut av hva vi har i havet, for å forske, spesielt for å forstå alt som er der nede. Så realfag er superviktig for å utnytte mulighetene som finnes under vann, mener Karoline.

Regjeringen satser stort på havet i fremtiden, og i sentrum for satsningen er det å utvikle flere bærekraftige havnæringer som kan bidra til grønn omstilling. Det betyr at vi vil trenge nye ideer, innovasjon og teknologi for å kunne klare å høste nye ressurser og skape nye arbeidsplasser i dag og i fremtiden.

– Mange jobber i fremtiden vil være knyttet til ulike havnæringer. Havet har et enormt potensial for fremtidens teknologi og arbeidsplasser, sier Karoline.