Hopp til hovedinnhold
STE Mutdanning20

ENT3R - gratis leksehjelp i realfag

Det kan være utfordrende å hjelpe til med matteleksene. ENT3R er gratis leksehjelp på et fast tidspunkt hver uke, på et campus i nærheten.

ENT3R er gratis leksehjelp i matte og realfag for alle i 10.klasse og på videregående skole. ENT3R drives av Nasjonalt senter for realfagsrekruttering (NSR) og finnes på 18 forskjellige campus i Norge. Studenter som studerer realfag er "mentorer" eller "leksehjelpere" og har dette som sin studentjobb.

Elevene melder seg på via ent3r.no og møter opp til et fast tidspunkt en gang pr uke ved et universitet i nærheten av seg. Hvis det ikke finnes et ENT3R-sted i nærheten, kan de også delta på ENT3R digital. Ofte begynner timene med et forsøk eller en felles oppgave, og etterpå gjør elevene lekser mens studentene går rundt og hjelper til. Et supert tilbud dersom man ønsker litt ekstra hjelp til leksene eller synes det er mer motiverende å jobbe sammen med andre. Elevene blir også kjent med universitetet på sitt sted, og de får høre om ulike studier er og om hvordan studentlivet fungerer. Kanskje blir noen mer inspirert til å velge realfaglige eller teknologiske studier videre. 

Se mer på ent3r.no

Her kan du se en film fra ENT3R

På ENT3R slipper man å sitte med leksene alene, og det er enkelt å få hjelp når man står fast. Man kan gjøre lekser sammen med andre, og ved påmelding kan man be om å få samme gruppe som en kompis eller venninne – eller man kan komme alene og bli kjent med andre. I ENT3R kombineres det faglige med det sosiale. Da lærer man sammen, og av hverandre, samtidig som det blir et miljø der det er gøy å gjøre det bedre.

Over 60% av elevene sier de har fått bedre karakter i matte etter å ha deltatt på ENT3R. Dessuten sier over 70% at de har blitt mer motivert for skolen, og at de også gjør det bedre i andre skolefag. Vi opplever at ENT3R-elevene snur skolearbeidet fra å være stressende og kjedelig, til å bli en positiv opplevelse - og for noen er ENT3R ukas høydepunkt.

Alle våre mentorer er kurset i matematikk-didaktikk og pedagogiske grunnprinsipper. De har også levert plettfrie politiattester, og behersker kunsten å formidle fagstoffet på en enkel måte. Mentorene har stort hjerte for realfag og vet hva som trengs for å lykkes i dem. De deler hjertelig fra studentlivet og forteller om hvordan man kan bruke fagene i praksis. Det skal være gøy å lære på ENT3R, derfor har vi fokus på mulighetene som finnes innen realfagene for å vise hvor nyttig det er å kunne matematikk.